Saturday, 2 January 2016

Beef Ratatouille / Veiseliha Ratatouille

Ratatouille is a traditional French vegetable stew. I love this dish as it is super healthy and a hearty supper for any night of the week. Ratatouille is usually served as a side dish, but may also be served as a meal on its own. The recipe that I will be sharing is not the traditional Ratatouille as it will include beef, but this is optional and if you are looking to make the traditional vegetarian version then simply do not add the beef. There are many ways of making Ratatouille as the vegetables can either be mixed all together or layered in a casserole. Today I will be sharing a recipe where all of the vegetables are mixed together. It is super easy and super filling. Hope you enjoy!


Serves: 2 

Ingredients:

300g stewing beef

1 red onion

2 cloves of garlic

1 yellow pepper 

1 aubergine

1 courgette

3 ripe tomatoes

200g tin chopped tomatoes

1/4 bunch of fresh basil (about 20 sprigs)

a few sprigs of fresh thyme

1 tablespoon balsamic vinegar

1/2 a lemon


1. Prepare all your ingredients before starting. Trim the aubergine and courgette, deseed the pepper and chop into big chunks. Peel the onion and garlic, cut the onion into wedges and finely slice the garlic. Roughly chop the tomatoes and basil leaves.

2. Now that all of this is done, brown the beef on a pan for 5 minutes with 2 tablespoons of olive oil. Once you have browned the beef, take it off the pan and place it on a plate.

3. Heat the rest of the olive oil on another large pan and add your chopped aubergine, courgette and pepper. Fry them around 5 minutes. After your veggies are golden, but not cooked through, take them off the pan and place them in a bowl.

4. Now add your garlic, onion, thyme and basil leaves to the pan with a drizzle of oil, if needed. Fry for 10-15 minutes until softened. Now add your beef and vegetables back to the frying pan and stir in both, fresh and tinned tomatoes. Also add the balsamic vinegar and a pinch of salt and black pepper. Mix well and break up the tomatoes with the back of a spoon.

5. Cover the pan and simmer for 30 minutes over a low heat. After a 30 minute simmer your Ratatouille should be reduced and ready to eat! Just add a bit of lemon juice and serve with rice or potatoes. Bon appetit!     

 



Ratatouille on traditsiooniline prantsuse köögiviljahautis. Ma armastan seda rooga, sest see on super tervislik ja kõhtu täitev õhtusöök, mistahes õhtul nädalas. Ratatouille'i serveeritakse tavaliselt kõrvalroana, aga võib ka serveerida pearoana. Retsept, mida jagan, ei ole traditsiooniline Ratatouille, sest see sisaldab veiseliha. Veiseliha lisamine on täiesti vabatahtlik ning kui sa otsid traditsioonilist taimetoitlase versiooni, siis lihtsalt ära lisa veiseliha. Ratatouille'i tegemiseks on mitu viisi, kas siis segades kõik köögiviljad kokku või tehes kihtidena. Täna jagan ma retsepti, kus kõik köögiviljad on kokku segatud. Seda on väga kerge teha ja see on super täitev! Loodan, et teile meeldib!   


Serveerib: 2 

Koostisosad:

300g tükeldatud veiseliha

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

1 kollane paprika

1 baklažaan

1 suvikõrvits

3 küpset tomatit

200g tükeldatud konservtomateid

1/4 kobar värsket basiilikut (kuskil 20 oksakest)

paar oksakest värsket tüümiani

1 supilusikatäis palsamiäädikat

1/2 sidrunit

4 supilusikatäit oliivõli


1. Valmista kõik koostisosad enne alustamist. Trimmi baklažaan ja suvikõrvits, eemalda seemned paprikast ja lõika piisavalt suurteks tükkideks. Koori sibul ja küüslauk, lõika sibul sektoriteks ja haki küüslauk peeneks. Haki tomatid ja basiilikulehed.

2. Nüüd kui kõik eelnev on tehtud, pruunista veiseliha pannil 5 minutit, koos 2 supilusikatäit oliivõliga. Kui liha on pruunistatud, võta see tulelt ja aseta taldrikule. 

3. Kuumuta ülejäänud oliivõli teisel suurel pannil ja lisa oma tükeldatud baklažaan, suvikõrvits ja paprika. Küpseta kuskil 5 minutit. Kui köögiviljad on kuldsed, aga mitte läbiküpsenud, eemalda tulelt ja aseta kaussi.

4. Nüüd lisa küüslauk, sibul, tüümian ja basiilikulehed pannile. Lisa veidi õli, kui vaja. Küpseta 10-15 minutit kuni kõik on pehmenenud. Nüüd lisa veiseliha ja köögiviljad tagasi pannile ja sega juurde mõlemad, värsked tomatid ja konservtomatid. Lisa hulka ka palsamiäädikas ning näpuotsatäis soola ja musta pipart.

5. Sega hästi ja purusta tomatid lusikaga. Kata pann kaanega ja lase podiseda 30 minutit väikesel tulel. Peale 30 minutilist podisemist peaks su Ratatouille olema paksenenud ja valmis söömiseks! Lisa veidi värskelt pressitut sidrunimahla ja serveeri riisi või kartulitega. Bon appetit!      









No comments:

Post a Comment